Pony's


Naam: Arie
Geboortedatum: 16 mei 2010
Geslacht: Ruin
Ras: Haflinger
Kleur: Vos

Arie is een hele lieve pony die het heel erg leuk vind om voor je te werken  en zet altijd zijn beste beentje voor. Dressuur, springen, buitenrit, carrousel en voltige hij doet het allemaal. Wel houd arie ervan om lekker door te mogen lopen. Poetsen en knuffelen vind hij geweldig en hij zal dan ook geduldig stil blijven staan
 

Naam: Armani
Geboortedatum: 2 april 2006
Geslacht: Ruin
Ras: Haflinger
Kleur: Vos

Deze stoere, speelse, af en toe eigenwijze en grote haflinger is een echte man. Poetsen vindt hij lekker, maar het moet niet te lang duren. Buitenrijden vindt hij heerlijk. Springen, dressuren of meelopen in de carrousel, hij doet altijd zijn best.

Naam: Bliksem
Geboortedatum: 1 januari 2000
Geslacht: Merrie
Ras: Onbekend
Kleur: Bruinbont

Bliksem is een eigenwijze pony die heel erg van spelletjes houd, zeker voetballen of een estafette parcourtje vind zij geweldig! Mooie vlechtjes maken of gewoon lekker poetsen vind ze dan ook heel erg gezellig!


 


 

Naam: Bliss
Geboortedatum: 1 januari 2004
Geslacht: Merrie
Ras: Shetland Pony
Kleur: Vosbont

Bliss is de kleinste pony van de hoeve. Zij is een echte hartendief voor de kleinste ruiters. Bliss heeft een onwijs lief karakter en vind knuffelen het leukste wat er is. Een uurtje meelopen in de les vind zij ook niet erg.

Naam: Cadans
Geboortedatum: 1 januari 1994
Geslacht: Ruin
Ras: NRPS
Kleur: Donkerbruin

Deze knappe man is een echte leerpony voor alle ruiters. Met wedstrijden zet hij altijd zijn beste beentje voor en laat hij zich van zijn beste kant zien. Springen en dressuur, Cadans kan het allemaal! Hij kan ook erg genieten van een wandeling.


 


 

 Naam: Fascination
Geboortedatum: 29 juni 1994
Geslacht: Merrie
Ras: New Forest Pony
Kleur: Bruin

Fas is een echte allemansvriend, van jong tot oud en van klein tot groot. Deze pony vindt heel veel goed en is dan ook één van de populairste pony's bij de kinderen. Waar je ook rijd, op Fas kan je vertrouwen!

Naam: Fred  
Geboortedatum: 1 januari 1994
Geslacht: Ruin
Ras: New Forest
Kleur: Licht bruin

Fred staat braaf stil tijdens het poetsen en kan hier echt van genieten. Tijdens het rijden is Fred ook erg braaf, maar hij houdt er wel van om lekker door te lopen! 


 

 

 

Naam: Goofy
Geboortedatum: 1 januari 1995
Geslacht: Ruin
Ras: Shetland Pony x Welsh
Kleur: Vosbont

Goofy is soms een eigenwijze pony in de lessen, die heel goed kan springen! Goofy is een echt voetbal talent, hij wint dan ook van iedereen. Witje is zijn grootste vriend en als ze samen buitenspelen houden ze wel van een beetje gekkigheid.

Naam: Ilse
Geboortedatum: 30 maart 1994
Geslacht: Merrie
Ras: Shetland Pony
Kleur: Vos

Ilse is een iets wat eigenwijze shetlander. Een ritje met het karretje vindt ze leuk. Poetsen, wassen of haar manen vlechten, het kan haar niet lang genoeg duren.


Naam: Macho
Geboortedatum:
Geslacht: Ruin
Ras:
Kleur: Bruin

Macho is een hele lieve pony die het heerlijk vind om te poetsen. Ook draait hij zijn hoef niet om als hij hard aan het werk moet! Macho kan ook heel goed springen al moet je hem wel soms vertellen dat hij wel zijn best voor je moet doen. Zelfs op buitenrit is hij heel erg braaf.

Naam: Nikos
Geboortedatum:
Geslacht: Ruin
Ras: Tinker
Kleur: Zwartbont

Nikos is een beetje eigenwijze tinker die wel houd van een grapje op zijn tijd. Maar zeker als je het een beetje spannend vind gedraagt hij zich netjes. Ook op buitenrit kan je op deze gekke tinker vertrouwen!


 


 

Naam: Paula
Geboortedatum: 15 mei 2004
Geslacht: Merrie
Ras: Haflinger
Kleur: Vos

Samen met Arie is zij naar de Nieuwendijkhoeve gekomen. Deze zachtaardige merrie kan urenlang genieten van een poetsbeurt. Sommige dingen vindt Paula nog spannend, maar we zien haar met sprongen vooruit gaan!

Naam: Spikkel
Geboortedatum: 1 juli 1998
Geslacht: Merrie
Ras: New Forest
Kleur: Schimmel

Spikkel is een echte springfanaat. Poetsen vindt ze wel lekker, maar het moet niet te lang duren want dan wordt mevrouw ongeduldig. Spikkel werkt graag voor je, daarom kan een les haar niet lang genoeg duren. Als beloning trakteert Spikkel zichzelf graag op een grasspriet.

Naam: Truus
Geboortedatum: 30+
Geslacht: Merrie
Ras: Shetland Pony
Kleur: Zwartplatenbont

Truus is met haar 30+ één van de oudste pony's op de hoeve. Kinderen om haar heen die haar borstelen vind ze prachtig. Voor de grotere mensen kijkt ze uit, deze vindt zij nog iets te spannend. Ondanks haar leeftijd geniet zij nog iedere keer van het meelopen in de kinderlessen.

Naam: Witje
Geboortedatum: 1 mei 1995
Geslacht: Ruin
Ras: Welsh
Kleur: Schimmel

Witje is een lieve ruin, die hard zijn best doet in de kinderlessen. Poetsen is niet altijd aan hem besteed, maar op zijn tijd kan hij hiervan genieten. Een buitenrit vindt hij prachtig. Je stapt altijd, ook als hij zijn eigenwijze streekjes laat zien, weer met een glimlach van hem af!

   

 

Paarden

Naam: Apollo
Geboortedatum 22-05-2005
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Kleur: Bruin

Sandreo x Notaris 


 

Naam: Electra
Geboortedatum: 2009
Geslacht: Merrie
Ras: KWPN
Kleur: Schimmel

Westenwind x Leocadia (Uniform x Variant)

2014 Joule (Electron)
2016 Lumiere (Electron)

Electra word hard getraind om een goed leerpaard te worden voor de ruiters, hierdoor loopt zij niet heel veel in de lessen mee.  Het is een hele lieve merrie die graag voor je wilt werken en houd heel erg van poetsen en knuffelen!

Naam: Friso
Geboortedatum: 22 juli 1987
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Kleur: Vos

Friso is al aardig op leeftijd, hij kijkt altijd heel erg boos maar eigenlijk is hij heel erg lief. Poetsen is niet zo aan hem besteed maar een rondje rijden vind hij geweldig! Hij zal ook nooit ergens van schrikken, dit stoere paard loopt zonder problemen langs de gekste dingen.

  

Naam: Klaartje
Geboortedatum: 12 juli 2003
Geslacht: Merrie
Ras: Fries
Kleur: Zwart

Folkert 353 x Ykje (Jitse 361 x Melle)

2016 Bent (Fonger 478)

Klaartje is een super lieve Friese merrie. Ze doet super goed haar best in de lessen en ze vind leuk om te doen, wel houd Klaartje er van om flink door te lopen maar het is een heerlijk paard en zal altijd hard haar best voor je doen. Poetsen vind ze heerlijk en vlechtjes maken kan ze ook echt van genieten.

Naam: Paco
Geboortedatum: 1997
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Kleur: Zwart

Naam: Ruell
Geboortedatum: 1998
Geslacht: Merrie
Ras: KWPN
Kleur: Bruin

Flemmingh x Belisar

Ruell is een hele lieve merrie die van beginnende volwassenen tot gevorderde kinderen altijd een goede keus is! ze is heel lief en geeft je veel vertrouwen als je op haar rijd. Poetsen vind ze niet zo heel erg fijn en dit is ze vaak al snel zat.

Naam: Sky
Geboortedatum: 13 mei 2013
Geslacht: Ruin
Kleur: Zwartbont

Sky is nog jong maar hij doet het super goed in de lessen. Hij kijkt nergens van op, dressuur, springen, carrousel, buitenrit en zelfs voltige is niet te gek voor hem, hij doet het allemaal met veel plezier voor je. Sky is ook altijd vrolijk en vind alle aandacht gezellig, he kan hem niet lang genoeg duren!

Naam: Socialist (Soos)
Geboortedatum: 1999
Geslacht: Ruin
Ras: KWPN
Kleur: Schimmel

Democraat x Cocktail

Soos is een van de grootste paarden op de hoeve, hij is heel erg lief en een grote knuffelkont. In de lessen of met de wedstrijden doet hij altijd heel erg hard zijn best voor je. Springen kan soos als de beste, al word hij soms wel wat fanatiek hiervan.

Jeugd


 

Naam: Jaguar
Geboortedatum: 5 april 2014
Geslacht: Hengst
Ras: KWPN
Kleur: Vos

Maistro x Leocadia (Uniform x Variant)

Naam: Surprise
Geboortedatum: 2016
Geslacht: hengste
Ras: Fries
Kleur: Zwart 


 

Naam: Vogue
Geboortedatum: 22 juni 2014
Geslacht: Merrie
Ras: Fries
Kleur: Zwart

Anders 451 x Wietske (Folkert 353 x Hearke 254)

Naam: Ziva
Geboortedatum: 2015
Geslacht: Merrie
Kleur: Zwart

Bente 412 x Wietske (Folkert 353 x Hearke 254)